'Maximaal 13.000 fans' in krappe Kuip: Het is niet superrendabel

'Maximaal 13.000 fans' in krappe Kuip: "Het is niet superrendabel"

25-06-2020 09:12
36

De supportersvereniging van Feyenoord, FSV De Feijenoorder, zet vraagtekens bij het deels openstellen van de stadions. Voorzitter Remco Ravenhorst ziet veel problematische vraagstukken opdoemen.

"Ik snap dat clubs elke euro kunnen gebruiken, maar de Kuip moet kolken anders is het de Kuip niet meer", vindt Ravenhorst in de Volkskrant. "Daarbij is de vraag: wie laat je wanneer toe? Ik verwacht dat we uitkomen op 30.000 seizoenkaarten. Wie mag naar de topwedstrijden? Wie moet genoegen nemen met een potje tegen een middenmoter?"

"Die discussie moet je niet willen", aldus de supportersvereniging van Feyenoord. Zeker als het coronavirus zich de komende maanden koest houdt, zal de druk van de supporters om de stadions volledig open te gooien enorm zijn. "Die ambitie zou er moeten zijn", zegt Ravenhorst.

Stadiondirecteur van De Kuip Jan van Merwijk verwacht plek te hebben voor maximaal 13.000 Feyenoord-fans. "In de Kuip staan de stoelen en rijen vrij dicht op elkaar. Houd je anderhalve meter aan dan schatten we dat er 9 á 13.000 in kunnen", aldus Van Merwijk. "Ik schat in dat we dezelfde inzet aan personeel nodig hebben als bij een volledige bezetting. Het is niet superrendabel. Pas als je richting de 15.000 toeschouwers gaat, wordt het voorzichtig interessant."