Burgemeester Eindhoven is bezorgd: 'Moet ik dan stilleggen? Wordt burgeroorlog'

Burgemeester Eindhoven is bezorgd: 'Moet ik dan stilleggen? Wordt burgeroorlog'

25-06-2020 14:16 Laatste update: 15:02
45

Bij burgemeester John Jorritsma van Eindhoven gaat niet bepaald de vlag uit nu bekend is geworden dat er vanaf 1 september weer publiek aanwezig mag zijn in de stadions. Hij maakt zich zorgen over wat er gebeurt als het misgaat.

Jorritsma noemt de nieuwe versoepelingen, die woensdag werden aangekondigd' 'doodeng'. "Ik moet ja of nee zeggen. Er is een broos evenwicht tussen wat de maatschappij wil en wat medisch kan", zegt Jorritsma bij NPO Radio 1.

"We hebben het PSV-stadion, daar kunnen pak 'm beet 35.000 mensen in. Het begint al met hoe je die 20.000 mensen in een stadion krijgt. Ze hebben wat ingedronken, er is de emotie over de tegenstander. En dat zet je samen in een arena", uit Jorritsma zijn zorgen.

Supporters mogen niet juichen en ook geen spreekkoren zingen, want dat zou de kans op verspreiding van het coronavirus vergroten. "Moet ik dan halverwege een wedstrijd stilleggen? Dat wordt een burgeroorlog." Jorritsma geeft aan de wedstrijd niet stil te leggen, mocht het zover komen.

"Als ik niet ruimhartig genoeg ben, krijg ik verwijten. Maar als er een uitbraak komt vanuit het PSV stadion, krijg ik het verwijt dat ik te ruimhartig ben geweest."