Arena hoopvol over anderhalve meter tijdens EK én viewing party: 'Why not?'

Arena hoopvol over anderhalve meter tijdens EK én viewing party: 'Why not?'

25-06-2020 16:06
1

De Johan Cruijff Arena hoopt dat supporters tijdens het EK volgend jaar al geen rekening meer hoeven te houden met de anderhalve meter afstand. Dat zegt innovatiemanager Henk van Raan in gesprek met VoetbalPrimeur.

Danny Vos
AMSTERDAM

In de Arena staan volgende zomer drie groepswedstrijden van Oranje en een duel in de achtste finale op het programma. "We hopen dat die regel van anderhalve meter niet meer hoeft. Daar moeten we aan werken", zegt Van Raan. "Dat maakt onderdeel uit van die proef."

De komende periode dient de Arena als 'proeftuin', zo werd onlangs aangekondigd. Bekeken wordt hoe zo veel mogelijk fans zo veilig mogelijk naar het stadion kunnen. "We willen de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen. Dat moeten we doen met elkaar. Daarom is het zo belangrijk om elkaar te vinden met één doel: zo snel mogelijk met z'n allen weer naar het voetbal", aldus Van Raan.

De innovatiemanager ziet ook wel wat in een viewing party tijdens het EK. "Dat zag je vorig jaar ook met de Champions League, Ajax deed ook aan public viewing omdat er zoveel behoefte was om Ajax te volgen. De echte fans willen gewoon naar het stadion, dat moeten we nastreven. Als er daarnaast mensen zijn die het leuk vinden om ergens met elkaar op een plein naar een groot scherm te kijken, why not?"