BILD onthult enorme salaris én tekenbonus in 'XXL-contract' Werner bij Chelsea

BILD onthult enorme salaris én tekenbonus in 'XXL-contract' Werner bij Chelsea

25-06-2020 16:50
67

Timo Werner verruilt RB Leipzig deze zomer voor Chelsea en die overstap legt hem bepaald geen windeieren. BILD zet donderdag de financiële details van de deal uiteen en rept van een XXL-contract voor de 24-jarige Duitse international.

Chelsea maakt ongeveer 53 miljoen euro over voor Werner, maar daarmee is de kous niet af. De aanvaller gaat namelijk beduidend meer verdienen dan de tien miljoen euro waar de Engelse media over repten. Volgens BILD komt hij voor 15,5 miljoen euro per seizoen op de loonlijst te staan in Londen. Dat is bijna het dubbele van zijn honorarium bij Leipzig, waar hij acht miljoen opstrijkt.

Daarnaast ontvangt Werner een tekenbonus van elf miljoen. Wanneer hij zijn vijfjarige verbintenis uitdient op Stamford Bridge, verdient de goalgetter 88,5 miljoen euro bruto. Werner is voor Chelsea de tweede grote zomeraankoop na Hakim Ziyech. Ook spelers als Kai Havertz, Ben Chilwell en Dayot Upamecano, ploeggenoot van Werner in Leipzig, worden in verband gebracht met The Blues.