Aboutaleb enthousiast over plan De Kuip: 'Dan kun je veel meer mensen binnenlaten'

Aboutaleb enthousiast over plan De Kuip: 'Dan kun je veel meer mensen binnenlaten'

Gepubliceerd: donderdag 25 juni 2020 om 17:08do 25-06-2020 om 17:08

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam ziet wel wat in het idee van Stadiondirecteur Jan van Merwijk van De Kuip. Die stelde voor om aanvankelijk meer kinderen en gezinnen toe te laten, zodat de thuisbasis van Feyenoord meer gevuld kan worden.

"Het doet mij deugd om Van Merwijk zo enthousiast te zien. Ik denk dat de stadions vooral de ruimte moeten krijgen om het zo goed mogelijk te organiseren", reageert Aboutaleb bij RTV Rijnmond. De burgemeester staat niet onwelwillend tegenover het voorstel. "Dat is op zichzelf natuurlijk een heel goed idee. Dan kun je veel meer mensen binnenlaten."

Toch ziet Aboutaleb ook nog de nodige beren op de weg. "Het stavak wordt bijvoorbeeld moeilijk. We hebben nog wel een aanhang van Feyenoord die graag achter het doel staat. Maar ik begin niet met de melding dat ik het ga verbieden."

Aboutaleb denkt dat de KNVB met regels komt over het toelaten van fans. Onder meer over de aanhang van de bezoekende ploeg. "Het is niet mijn intentie om vooraf te zeggen dat er geen uitsupporters mogen komen. Het is te snel om het nu te concluderen. We moeten de komende weken met elkaar in overleg. Uitsupporters zijn wat mij betreft welkom. Dat is toch het leukst."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws