'FOX Sports Eredivisie Comeback': hele maand augustus oefenduels tussen clubs

'FOX Sports Eredivisie Comeback': hele maand augustus oefenduels tussen clubs

Gepubliceerd: donderdag 25 juni 2020 om 17:25do 25-06-2020 om 17:25

De clubs uit de Eredivisie spelen in de maand augustus een reeks van onderlinge oefenduels. Per team worden minimaal twee wedstrijden live uitgezonden op FOX Sports, zo kondigt de betaalzender aan.

De eerste vriendschappelijke confrontaties vinden plaats vanaf 1 augustus onder de noemer FOX Sports Eredivisie Comeback. Premier Mark Rutte maakte woensdag bekend dat clubs vanaf 1 juli zonder beperkingen mogen trainen en ook oefenduels zijn weer toegestaan. De KNVB haakte daarop in door bekend te maken dat het nieuwe seizoen op 12 en 13 september van start gaat.

De oefenwedstrijden in augustus zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de lokale overheden, meldt FOX Sports. Ook de Keuken Kampioen Divisie-clubs komen in actie, waardoor er de hele maand bijna dagelijks twee liveduels op de zender te zien zijn. Het is nog niet duidelijk of fans welkom zijn, waar de duels worden afgewerkt en wie het tegen elkaar opnemen. Op zondag 8 maart rolde de bal voor het laatst in de Eredivisie tijdens FC Groningen - PSV.

"We maken grote stappen", reageert Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV. "Twee maanden geleden dacht niemand in Nederland aan voetbal. Laat staan dat we al zo snel weer zouden kunnen gaan voetballen. Nu staat er achter pijler 2 van het Deltaplan, het trainen in groepsverband en spelen van (oefen)wedstrijden), al een groen vinkje."

"Het voetbal is op weg naar het nieuwe normaal. Dat is fijn en goed nieuws voor alle voetballiefhebbers, hulde aan de politiek. Maar uiteindelijk willen we natuurlijk wel verantwoord terug naar het oude normaal. Dat wil zeggen volle stadions", besluit De Jong.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws