Vitesse-trainer Letsch

Vitesse krijgt Duits gezicht: Spors en Letsch halen landgenoot als assistent

Vitesse krijgt Duits gezicht: Spors en Letsch halen landgenoot als assistent

25-06-2020 18:56
42

De technische staf van Vitesse krijgt nog iets meer een Duits gezicht. De Arnhemmers maken donderdag bekend dat Jan Fiesser als assistent van hoofdtrainer Thomas Letsch aan de slag gaat. 

De 33-jarige Fiesser was tot 2017 actief als prof. Hij kwam onder meer uit voor Arminia Bielefeld, SV Sandhausen en 1. FC Saarbrucken in de 2. en 3. Bundesliga. Hij ging vervolgens als jeugdtrainer aan de slag bij Eintracht Frankfurt. De afgelopen anderhalf jaar was hij eindverantwoordelijk bij Frankfurt O17. Bij Vitesse tekent Fiesser nu een contract voor twee jaar.

"Jan Fiesser weet als voormalig profvoetballer exact wat er van spelers wordt gevraagd. Ook hij is nog relatief jong, maar heeft een duidelijke voetbalvisie die aansluit bij de visie van Vitesse", zo stelt technisch directeur en landgenoot Johannes Spors op de clubsite. "Omdat ik weet hoe het is om profvoetballer te zijn, hoop ik de spelers op die manier te kunnen raken. Dat probeer ik te combineren met mijn kwaliteiten als trainer", laat de assistent weten.

De Arnhemmers maken verder bekend dat Rein Baart wordt doorgeschoven als keeperstrainer en Dennis van der Meulen gaat aan de slag als video-analist. Eerder werd al bekend dat Joseph Oosting komend seizoen assistent is van de nieuwe hoofdtrainer Letsch.