Rutte benadrukt in coronadebat: 'Dan hebben we echt een probleem'

Rutte benadrukt in coronadebat: 'Dan hebben we echt een probleem'

Gepubliceerd: donderdag 25 juni 2020 om 21:08do 25-06-2020 om 21:08

Mark Rutte is ongevoelig voor de kritiek dat het vrijwel onmogelijk is voor fans om zich te beperken tot fluisteren. De minister-president houdt vol dat er vanwege het coronavirus absoluut niet gezongen mag worden in de stadions.

"Even simpel gezegd: dan hebben we echt een probleem. Dan gaat het dus niet. We gaan het bekijken", zei Rutte donderdag tijdens het coronadebat tegen SP-Kamerlid Lilian Marijnissen, geciteerd door De Telegraaf. Zij kan zich als Feyenoord-fan niet voorstellen dat De Kuip muisstil blijft na een doelpunt.

Rutte herhaalt echter dat hij slechts twee opties ziet. "Of we doen het niet en laten de stadions leeg, en doen wedstrijden zonder publiek, óf we zeggen: het kan wel en dan heb je dit nadeel."

Rutte stelt dat de KNVB en de clubs creatief moeten zijn. "Geef iedereen van die lawaaimakende toeters. Maar feit is dat - en daar zijn strakke adviezen over - zingen en schreeuwen echt grote risico's met zich meebrengen. Met schreeuwen is 1,5 meter afstand echt te weinig, dan verspreidt het virus zich sneller."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws