AZ denkt aan Van de Ven, maar Slot duidelijk: 'Teun speelt waar ik hem opstel'

AZ denkt aan Van de Ven, maar Slot duidelijk: 'Teun speelt waar ik hem opstel'

Gepubliceerd: donderdag 25 juni 2020 om 21:45do 25-06-2020 om 21:45

Arne Slot is niet onder de indruk van de waarschuwing van Teun Koopmeiners. De aanvoerder van AZ liet duidelijk blijken dat hij geen trek heeft in een rol als centrale verdediger komend seizoen.

"Teun weet heel goed dat hij speelt waar ik hem opstel", reageert de hooftrainer nuchter in gesprek met Voetbal International. "Dat is al een jaar zo en dat zal volgend seizoen niet anders zijn. We hebben het er nog niet over gehad, er zijn nog te veel onzekerheden."

"Het beste scenario is dat we een nieuwe linker centrale verdediger aantrekken", bevestigt Slot. "Dat zou een bonus zijn. Maar we zouden het vertrek van Stijn (Wuytens, red.) ook prima intern kunnen opvangen. Nadat Teun als linker centrale verdediger tegen Ajax had gespeeld in de Arena, werd hij opgeroepen voor het Nederlands elftal." Koopmeiners meende juist dat hij zijn oproep aan zijn sterke prestaties op het middenveld te danken heeft.

Overigens heeft AZ nog altijd belangstelling voor Micky van de Ven, de linksbenige centrale verdediger van FC Volendam. Daarin staan de Alkmaarders echter niet alleen, meldt VI. Voor hem is belangstelling uit binnen- en buitenland. De negentienjarige Van de Ven heeft bovendien geen transferclausule, waardoor Volendam de hoofdprijs kan vragen.

Koopmeiners bevestigde zondag tegenover het Noordhollands Dagblad dat voor hem interesse uit Engeland is.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Van de Ven een aanwinst zijn voor AZ?

(934 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws