Groot feest voor Liverpool: The Reds danken Chelsea en zijn kampioen

Groot feest voor Liverpool: The Reds danken Chelsea en zijn kampioen

25-06-2020 23:09
63

Liverpool heeft zich donderdag zonder te spelen tot kampioen van de Premier League gekroond. The Reds zaten donderdag lang met samengeknepen billen, maar Chelsea won de spectaculaire topper tegen Manchester City: 2-1.

Manchester City moest het stellen zonder Sergio Agüero, maar Gabriel Jesus was niet zijn vervanger. Manager Pep Guardiola voerde liefst acht wijzigingen door om tot zijn ideale formatie te komen. The Citizens hadden in de openingsfase het balbezit en kregen na een kwartier ook de eerste grote kans. Kepa tikte een kopbal van Fernandinho over het doel. 

Na de drinkpauze liet Chelsea zich gelden. Mason Mount combineerde met Olivier Giroud, maar Ross Barkley verzuimde te scoren uit zijn voorzet. Uit de corner die volgde werd Ederson aan het werk gezet bij een inzet van Andreas Christensen. Het bleek uitstel, want een paar minuten later was het raak. Na een afgeslagen vrije trap kon Christian Pulisic zomaar oppikken door geblunder van Ilkay Gündogan en Benjamin Mendy. De snelle Amerikaan had nog een lange weg te gaan, maar hij maakte het knap af: 1-0.

In de tweede helft moest City daardoor minimaal twee keer scoren om het titelfeest van Liverpool uit te stellen. Chelsea werd teruggedrongen en met een fantastische vrije trap bracht Kevin De Bruyne de spanning terug. Meteen daarna brak Raheem Sterling door, maar de aanvaller raakte de paal. Het was het sein voor een spectaculair laatste halfuur. Mason Mount en Pulisic kregen enorme mogelijkheden op een treffer, terwijl Sterling de bal aan de andere kant net naast krulde.

Het meeste gevaar kwam echter van Chelsea. De Londenaren leken de bal er in de scrimmage nét niet in te krijgen via Tammy Abraham en Pulisic, maar de VAR constateerde hands van Fernandinho. De bal ging op de stip en de City-captain kreeg rood. Willian benutte de penalty en zorgde daarmee voor grote vreugde bij Liverpool, dat voor het eerst sinds 1990 de beste van Engeland is.