Grote opluchting bij kampioen Van Dijk: Toen werd ik steeds nerveuzer

Grote opluchting bij kampioen Van Dijk: "Toen werd ik steeds nerveuzer"

26-06-2020 07:32
26

De 'kampioenswedstrijd' van Liverpool tussen Chelsea en Manchester City leek eindeloos te duren. Dat stelt Virgil van Dijk, nu de eerste landstitel sinds 1990 een feit is.

Van Dijk was donderdagavond tijdens Chelsea - Manchester City (2-1) op van de zenuwen. "De wedstrijd leek eindeloos, zo lang duurde het", stamelt Van Dijk voor de camera van BT Sport. "Ik kijk niet zo vaak voetbalwedstrijden, maar dit leek wel erg lang te duren."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CHAMPS! 🏆😎

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk) op

Liverpool kreeg de landstitel in de schoot geworpen door de nederlaag van City in Londen. "Toen Chelsea scoorde waren we blij, maar daarna scoorde Kevin De Bruyne een geweldige vrije trap. Toen werd ik steeds nerveuzer." Uiteindelijk werd het 2-1 en barstte het feest in Liverpool los.

"We zijn zo trots op elkaar. Het is geweldig. Dit gevoel is niet te omschrijven", besluit Van Dijk, kort voordat het interview werd verstoord door zijn dolblije teamgenoten. De selectie van Liverpool had zich donderdagavond bij één van de spelers thuis verzameld om Chelsea - Manchester City te kijken.