De Beste XI van Arveladze: "We waren allemaal blij toen hij voor Ajax koos"

26-06-2020 09:00
25

Noem een Georgiër die bij Ajax, AZ, Rangers FC en Levante speelde en 91 keer trefzeker was in de Eredivisie: juist, Shota Arveladze. Speciaal voor VoetbalPrimeur stelt de oud-spits zijn Beste XI samen. Hij zet een ijzersterk elftal neer met een duidelijke Ajax-tint.

Keeper: Edwin van der Sar (Ajax)
"Ik heb met zoveel goede keepers gespeeld. Maar Edwin is voor mij de allerbeste. Weinig mensen zullen dat niet met me eens zijn. Hij was één van de eerste voetballende keepers. Nu is het normaal dat doelmannen goed zijn met de voeten. Maar hij was daar altijd al speciaal in."

Verdedigende middenvelder: Mikel Arteta (Rangers FC)
"Je kon hem elke bal toevertrouwen. Ondanks dat hij onder druk stond kon hij zo een aanval opzetten. Hij wist altijd de juiste positie te vinden op het veld. Zelfs in zijn jonge jaren kon je al zien wat voor een potentie hij had."

Linker middenvelder: Michael Laudrup (Ajax)
"Michael is een genie. Ik denk dat we allemaal erg blij waren toen hij voor Ajax koos. Hij speelde natuurlijk maar één seizoen bij ons, maar daarin liet hij gelijk zijn persoonlijkheid zien. Een geweldig persoon. Een echte heer. En natuurlijk zijn kwaliteiten op het veld. Gewoon ongelofelijk."

Linksbuiten: Zlatan Ibrahimovic (Ajax)
"Hij was in mijn tijd bij Ajax nog erg jong. Toch kon je al snel zien van welk niveau hij was. Natuurlijk is er zijn karakter, maar ook de manier waarop hij loopt... Elk balcontact is van hoog niveau. Hij hoort thuis in mijn Beste XI."

Check in de video het volledige interview met Shota Arveladze!