Vitesse kan op Russische geldschieter blijven rekenen: 'Nu belangrijker dan ooit'

Vitesse kan op Russische geldschieter blijven rekenen: 'Nu belangrijker dan ooit'

26-06-2020 11:13
49

Valeri Oyf, grootaandeelhouder van Vitesse, blijft de club steunen. De Rus blijft de Arnhemmers ook in de huidige omstandigheden financieel helpen en hoopt ook dat supporters en sponsoren hetzelfde doen.

Vitesse, dat volgende week alweer gaat trainen om goed voorbereid te zijn als de Eredivisie medio september start, kan blijven rekenen op Oyf. "We staan samen achter Vitesse", laat de Russische geldschieter weten op de clubsite. "Dat is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Ik blijf de club steunen. En ik hoop dat zo veel mogelijk supporters, partners en businessclubleden dat ook blijven doen."

Vitesse heeft, net als alle andere BVO's, zwaar te lijden onder de coronacrisis. Met behulp van een een vrijwillige bijdrage van grootverdieners proberen de Arnhemmers het hoofd boven water te houden. "We hebben een beroep gedaan op collega’s die meer dan een x-bedrag verdienen", legt algemeen directeur Pascal van Wijk uit. "Wij hebben deze personen ook gevraagd om een loyaliteitsbijdrage op vrijwillige basis te leveren."

Vorige week werd al bekend dat de spelersgroep en de staf een salarisoffer brengt om Vitesse te helpen. "Het is inmiddels bekend dat de inkomstenderving voor het nieuwe seizoen naar verwachting tussen de vier en zeven miljoen euro betreft", berekent Van Wijk. "We zijn er dan ook tevreden mee dat we afspraken hebben kunnen maken met spelers, technische staf en directie over een tijdelijke salarisverlaging."