Sneijder in de clinch met F-Side: 'Schandalig stukje, is nergens op gebaseerd'

Sneijder in de clinch met F-Side: 'Schandalig stukje, is nergens op gebaseerd'

26-06-2020 11:57 Laatste update: 12:02
144

Wesley Sneijder vond het bericht dat de F-Side, de fanatieke supportersschare van Ajax, op Instagram plaatste 'schandalig'. De voormalig middenvelder besloot dat hij daar op ludieke wijze op moest reageren.

Enkele weken geleden plaatste de F-Side een statement waarin Sneijder tot 'persona non grata' in Amsterdam werd gebombardeerd. De Utrechter zou naar de smaak van de Ajax-fans te veel met de plaatselijke FC bezig zijn en zijn vergeten dat hij bij Ajax groot geworden is. Sneijder reageerde daar op met een filmpje waarin hij op weg was naar Amsterdam met een Utrechts nummer op de achtergrond.

Wedden

Meer odds

De recordinternational van Oranje was vrijdagochtend te gast in de 538 Ochtendshow en kwam daar terug op het incident. "Dat stukje wat op Instagram kwam was een schandalig stukje en daar heb ik met een knipoog op gereageerd", zegt Sneijder. "Daarmee is het voor mij ook klaar. Ik hoef nu niets meer te zeggen tegen Ajax-supporters. De echte supporters weten hoe het zit."

Binnenkort verschijnt er een boek over Sneijder, geschreven door Kees Jansma. In dat boek laat de gewezen nummer tien weten dat er een speciaal plekje voor Ajax is in zijn hart. "Zo is het ook. Dat is niet een pagina van mijn boek die ik even snel heb toegevoegd. Het is een beetje uit zijn verband gerukt en dat stukje op Instagram is nergens op gebaseerd. Dat vond ik schandalig."