Sneijder kiest kant in Veronica Inside-klucht: 'Ik vind het verschrikkelijk'

Sneijder kiest kant in Veronica Inside-klucht: 'Ik vind het verschrikkelijk'

26-06-2020 12:55
143

Wesley Sneijder baalt dat de seizoensafsluiter van Veronica Inside niet doorgaat. Hij zou samen met Kees Jansma aanschuiven om zijn biografie te promoten.

"Ja, dat is jammer. Ik baal ervan", zei Sneijder vrijdagochtend bij Radio 538. "Ik vind het allemaal een beetje kinderachtig. Maar dat vind ik, zoals bijvoorbeeld Johan ook iets mag vinden. Dat je van zoiets kleins iets heel groots moet maken... Jammer dat dat ten koste gaat van een uitzending."

Afgelopen maandag keek 1,7 miljoen mensen - een record - naar het racismedebat bij Veronica Inside. Na afloop barstte de bom. "Ik had Johan aan de lijn en ik zei ook tegen hem: 1,7 miljoen kijkers en daarna is het afgelopen...", grapt Jansma. "Het is hoogst merkwaardig en jammerlijk. Ik ben niet altijd fan van het programma, maar het voorziet wel een behoefte van honderdduizenden mensen. Dat je na al die jaren zo met elkaar omgaat is vrij treurig, eerlijk gezegd."

Op de vraag in welk team hij zit, antwoordt Sneijder: "Als ik echt moet kiezen: team Johan. Ik vind Johan altijd oprecht. Ik ben ook vaak onderwerp van gesprek geweest en hij heeft veel verschrikkelijke dingen gezegd over mij en mijn vrouw. Maar hij is wel recht voor zijn raap, dat ben ik ook. En die Wilfred Genee die dan de voorzetjes geeft... Ik vind het verschrikkelijk."