De Jong: 'Derksen en Gijp willen nieuwe presentator, voorkeur voor Van der Goot'

De Jong: 'Derksen en Gijp willen nieuwe presentator, voorkeur voor Van der Goot'

26-06-2020 15:58 Laatste update: 16:11
218

Johan Derksen en René van der Gijp gaan mogelijk door met Veronica Inside, mét een andere presentator. Wytse van der Goot, actief als presentator en commentator namens Veronica en Ziggo Sport, is volgens tv-recensente Angela de Jong in beeld als vervanger van Wilfred Genee.

Na de veelbesproken Veronica Inside-uitzending van maandagavond barstte de bom: Derksen en Van der Gijp waren niet te spreken over Genee en lieten bij monde van Derksen weten niet meer met de presentator aan tafel te zitten. De laatste uitzending van het seizoen is al gecanceld, maar Talpa wil na de zomer wél door met de talkshow. "Het zou denkbaar kunnen zijn dat ze met een andere presentator verder gaan. Die optie hebben ze (Derksen en Van der Gijp, red.) ook bij Talpa neergelegd, begreep ik: Wytse van der Goot zou de voorkeur hebben", aldus De Jong in een item van het Algemeen Dagblad.

De recensente en columniste houdt echter een slag om de arm. "Je weet ook dat de mediawereld van roddels aan elkaar hangt en dat werkelijkheid en wens door elkaar heen lopen", aldus De Jong, die ook heeft vernomen dat Genee mogelijk met een 'enorm charmeoffensief' op de proppen komt. "Een enorme Wiedergutmachungsschnitzel. Hoe dat dan ook eruit moet zien... Maar er moet wel iets gebeuren. Ze kunnen niet zomaar in augustus met zijn drieën aan tafel zitten."

De Jong houdt er serieus rekening mee dat Derksen en Van der Gijp in het nieuwe seizoen 'gewoon' weer aanschuiven, in welke samenstelling dan ook. "Ik geloof dat zij helemaal geen zin hebben om te stoppen. Ze verdienen er goed mee, zes tot zeven ton per jaar. Het is ook verslavend, alle aandacht die het programma genereert. Ze tellen mee, ze zijn een factor in het maatschappelijk debat."