Nations League-route van Oranje bekend: opening én afsluiter tegen Polen

Nations League-route van Oranje bekend: opening én afsluiter tegen Polen

26-06-2020 18:20
44

Het Nederlands elftal weet waar het aan toe is tijdens de komende Nations League-campagne. De verliezend finalist van de allereerste editie opent op vrijdag 4 september met een thuiswedstrijd tegen Polen en gaat in de laatste speelronde – op woensdag 18 november – op bezoek bij Robert Lewandowski en de zijnen.

De UEFA heeft vrijdag het definitieve speelschema voor de Nations League bekendgemaakt. Tussen de opening en de afsluiter tegen Polen staan nog wedstrijden met Italië en Bosnië & Herzegovina op het programma. Drie dagen na de wedstrijd tegen Polen, komen de Azzurri naar Nederland. Tijdens het interlandblok van oktober volgen uitwedstrijden tegen Bosnië & Herzegovina en Italië. In november is het tijd voor Nederland-Bosnië & Herzegovina en uiteindelijk dus het uitduel met de Polen.

Over de Final Four van de Nations League – waar Oranje in de zomer van 2019 aan meedeed – doet de UEFA nog geen uitspraken: deze zouden aanvankelijk in 2021 plaatsvinden, maar hiervoor moet na het uitstellen van het EK een nieuw moment gezocht worden. Het toernooi zal in aanloop naar het WK van 2022 als vangnet dienen: mocht Oranje er niet in slagen om zich direct voor het eindtoernooi in Qatar te plaatsen, dan kan het via play-offs een tweede kans krijgen als het goed presteert in de Nations League.

Het Nations League-schema van Oranje
NEDERLAND-Polen (vrijdag 4 september, 20.45)
NEDERLAND-Italië (maandag 7 september, 20.45)
Bosnië & Herzegovina-NEDERLAND (zondag 11 oktober, 18.00)
Italië-NEDERLAND (woensdag 14 oktober, 20.45)
NEDERLAND-Bosnië & Herzegovina (zondag 15 november, 18.00)
Polen-NEDERLAND (woensdag 18 november, 20.45)