Twente komt op stoom: ''uitstekende buitenspeler op leeftijd in Nederland' binnen'

Twente komt op stoom: ''uitstekende buitenspeler op leeftijd in Nederland' binnen'

26-06-2020 19:57
42

FC Twente legde vrijdag met Gijs Smal zijn eerste nieuweling voor het nieuwe seizoen vast en zal nummer twee naar alle waarschijnlijkheid spoedig verwelkomen. RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing heeft dit te horen gekregen in een gesprek met technisch directeur Jan Streuer.

Deze liet vlak na zijn aantreden weten dat FC Twente tien à twaalf nieuwe spelers nodig had. Streuer durft in ieder geval hoog in te zetten, weet Van Wissing te melden bij De Oosttribune. "Ik vind het wel leuk, hij heeft het enthousiasme van een jonge hond en dat bedoel ik heel positief. Hij benadert gewoon Huntelaar, dat is dan niet doorgegaan. Hij heeft via zijn netwerk contact gehad met Van Wolfswinkel: via Vitesse, daar is hij opgegroeid. Lijkt ook niet haalbaar, mij probeert het."

Van Wissing heeft in een interview met Streuer vernomen dat een andere poging wél succes heeft opgeleverd. "Hij verzekerde mij, vrijwel, van de komst van een 'uitstekende buitenspeler op leeftijd in Nederland'." In de RTV Oost-studio werden de namen van oude bekenden Ola John en Eljero Elia geopperd.

John zou volgens TC/Tubantia al in gesprek zijn met zijn oude club, terwijl Elia binnenkort uit zijn contract loopt bij het Turkse Basaksehir: hij liet recentelijk tegenover VoetbalPrimeur weten dat hij een rentree in de Eredivisie wel zag zitten.