Sneijder: 'Meest teleurstellende dat Ajax zich niet distantieert van bedreigingen'

Sneijder: 'Meest teleurstellende dat Ajax zich niet distantieert van bedreigingen'

27-06-2020 07:49
134

Wesley Sneijder is teleurgesteld in Ajax, vertelt hij aan De Telegraaf. De geboren Utrechter werd ondanks zijn roots lang als kind van de club gezien, maar de harde kern rekende onlangs keihard af met de recordinternational van het Nederlands elftal.

Volgens de F-Side is Sneijder wel erg kind aan huis bij FC Utrecht. Hij kocht een skybox in de Galgenwaard en in maart verscheen een filmpje, waarin de voormalig middenvelder vlak voor het bekerduel tussen beide clubs zei dat de Domstedelingen ze gingen slopen. Hoewel hij de Amsterdamse club noemt, ontkent hij dat hij op Ajax doelde.

"Omdat het filmpje 'toevallig' vlak voor het bekerduel met Ajax verscheen. Maar kijk maar naar mijn kleding. Het filmpje is eerder opgenomen", zo claimt Sneijder, die het logisch vindt dat hij veel bij Utrecht is. "Nadat ik ben gestopt, heb ik nooit iets van Ajax vernomen, niets. Terwijl FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren gelijk bij me op de stoep stond en omarmde als Utrechts ventje. Pas toen ik een box kocht, zocht Van der Sar contact."

Ook bleef het vanuit Ajax stil na de snoeiharde afrekening door de Amsterdamse harde kern. "Het meest teleurstellende voor mij is dat Ajax zich tot op de dag van vandaag niet openlijk distantieert van die bedreigingen. Ik ben helemaal niet anti-Ajax. Of die club en ik niets voor elkaar hebben betekend in die zestien jaar dat ik bij Ajax heb rondgelopen. Ik zal altijd gevoel bij de club houden."