Monaco shopt in Keuken Kampioen Divisie: 'Je moet hier niet over twijfelen'

Monaco shopt in Keuken Kampioen Divisie: 'Je moet hier niet over twijfelen'

27-06-2020 10:48
28

Anthony Musaba maakt de bijzondere overstap van de Keuken Kampioen Divisie naar de Franse Ligue 1. De jonge vleugelaanvaller verlaat NEC en is de nieuwste aanwinst van Monaco, dat meer dan twee miljoen voor hem betaalt.

De 19-jarige Musaba stond in de belangstelling van diverse Europese topclubs, maar koos voor Monaco. "Zo'n kans krijg je geen twee keer", zegt de aanvaller tegen de NOS. "Die moet je pakken. Ik heb niet getwijfeld. Ik ben pas 19, maar als je als jonge speler de kans krijgt om je te bewijzen in zo'n competitie, moet je niet twijfelen over zo'n aanbieding. Ik ben er mentaal klaar voor, heb vertrouwen in mezelf en weet dat ik het kan."

Monaco kwam met een duidelijk plan voor Musaba, waardoor hij besloot om voor de club uit het vorstendom te gaan spelen. "Ze waren heel duidelijk naar mij, m'n zaakwaarnemer en mijn familie. Daar heb ik het allemaal goed mee besproken. Monaco heeft de laatste jaren veel jonge spelers aangetrokken die ook een kans krijgen in het eerste. Dat is belangrijk voor mij."

Musaba werkt in Frankrijk verder aan zijn ontwikkeling en hoopt uiteindelijk op een kans in Oranje. "Ik hoopte afgelopen seizoen al op een oproep voor Oranje onder 20. Dat is helaas niet gelukt, maar nu ik bij Monaco speel hoop ik daar alsnog op. Ik mag ook voor Congo spelen, maar ik heb de keuze al gemaakt dat ik voor Oranje wil gaan."