Dest: 'Nog geen back gezien die dat ook heeft gedaan, ga het weer keertje doen'

Dest: 'Nog geen back gezien die dat ook heeft gedaan, ga het weer keertje doen'

27-06-2020 12:14
64

Sergiño Dest greep in de voorbereiding van het seizoen 2019/2020 zijn kans bij Ajax. De negentienjarige rechtsback denkt dat hij een statement maakte met zijn rabona-voorzet in het oefenduel met Istanbul Basaksehir.

"Het eerste trainingskamp voelde ik het al, ik was helemaal hyped. Ik ben iemand die nog beter presteert onder druk. Elke training en de wedstrijden gingen heel goed", vertelt Dest in de podcast Balvast. "Ik mocht daarna mee op nog een trainingskamp in Oostenrijk en daar speelden we tegen Istanbul Basaksehir."

"Toen speelde ik tegen Robinho en ik dacht: Wow, vroeger keek ik op tegen hem en nu speel ik tegen hem", vervolgt de Amerikaanse international. "Ik speelde echt een hele goede wedstrijd. Ik denk dat ik een statement heb gemaakt met die rabona-voorzet. Ik heb zelf nog geen back gezien die dat heeft gedaan. Zo vroeg ook, om mezelf te bewijzen. Ik had gewoon ballen."

Dest deed het naar eigen zeggen vaker op de training. "Ik heb het lang niet meer gedaan, maar dit seizoen ga ik het weer een paar keer doen. Ik weet niet wanneer, maar dat gaan jullie nog wel zien", lacht de vleugelverdediger, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Bayern München.