Bayern-parel Davies trof Roda-held Kah op 14-jarige leeftijd: 'Meteen een schop'

Bayern-parel Davies trof Roda-held Kah op 14-jarige leeftijd: 'Meteen een schop'

27-06-2020 16:26
13

Bayern München-parel Alphonso Davies wordt in november pas twintig jaar, maar loopt al een aantal jaartjes mee. De linkspoot heeft al zeventien interlands namens Canada op zijn naam staan én stond ooit op het trainingsveld met Roda JC-held Pa-Modou Kah.

De in Gambia geboren Noor sloot zijn carrière af bij Vancouver Whitecaps, terwijl Davies als tiener juist zijn eerste stapjes in het profvoetbal zette. "De eerste keer dat ik hem tegenkwam, was hij veertien", aldus Kah in gesprek met FOX Sports. De man die zes jaar bij Roda speelde wilde de tiener direct testen tijdens de training. "Toen heb ik hem een schop uitgedeeld, om te kijken hoe zijn mentaliteit was. Hij zei niets, stond gewoon op en speelde verder."

Davies maakt inmiddels furore in Duitsland en heeft nog steeds contact met Kah. "We praten nog regelmatig. Als ik hem nu zie... Ik zei vroeger al tegen hem dat hij linksback moest worden, maar dat wilde hij niet: hij wilde aanvaller worden. Ik heb heel veel met hem gewerkt, omdat ik tegen hem zei: je doet alles goed, maar je voorzet is nog steeds niet goed. En dat is een wapen dat je moet hebben als je in de top wil spelen."

De snelheidsduivel kreeg ook van Kah te horen dat hij aan zijn rechtervoet moest werken. Dat advies was niet aan dovemansoren gericht. "Nu heeft hij twee keer gescoord met zijn rechtervoet en dat krijg ik dan te horen. Dan krijg ik berichtjes binnen: kijk eens, mijn rechter doet het wél."