Werder Bremen maakt er zes en ontsnapt dankzij Union Berlin aan degradatie

Werder Bremen maakt er zes en ontsnapt dankzij Union Berlin aan degradatie

Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020 om 17:21za 27-06-2020 om 17:21

Werder Bremen stond zaterdagmiddag om 15.30 uur op de rand van de afgrond, maar is op miraculeuze wijze aan degradatie naar de Tweede Bundesliga ontsnapt. De landskampioen én bekerwinnaar van 2004 moest winnen van 1. FC Köln en deed dat vol overtuiging: Davy Klaassen en de zijnen wonnen met liefst 6-1. Fortuna Düsseldorf verloor bij Union Berlin en werd het kind van de rekening.

Werder Bremen stond vooraf twee punten achter op de nummer 16 én had een beduidend minder doelsaldo, maar wist beide verschillen te overbruggen. Na een half uur spelen stond het al met 3-0 voor tegen Köln, dat nergens meer voor speelde: Yuya Osako kreeg de bal voor zijn voeten en opende de score, Milot Rashica soleerde naar 2-0 en ook Niclas Füllkrug strafte halfslachtig verdedigen van de tegenstander af.

Union Berlin was ook al veilig, maar deed ondertussen wél zijn sportieve plicht en hielp Werder Bremen een handje. De Bundesliga-debutant kwam na een klein half uur spelen op voorsprong via Anthony Ujah, uitgerekend een oud-speler van Werder Bremen. Na rust tekende routinier Christian Gentner voor de 2-0, waarna Düsseldorf mentaal knakte. In de laatste minuut werd het zelfs nog 3-0: de gasten namen niet eens meer de moeite om te verdedigen en de ingevallen Suleiman Abdullahi kon het Bundesliga-debuutseizoen van Union ongehinderd in stijl afsluiten.

Weerder Bremen tankte in zijn tweede helft nog even vertrouwen voor de play-offs tegen de nummer 3 van de Tweede Bundesliga, waarschijnlijk 1. FC Heidenheim. Klaassen tekende voor de 4-0, Osako maakte zijn tweede van de middag en Josh Sargent maakte het halve dozijn vol. Dat Dominick Drexler nog een tegentreffer had gemaakt, maakte niets meer uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws