PSV-icoon Van den Heuvel streng: Ja, ik ben wel teleurgesteld in Mark

PSV-icoon Van den Heuvel streng: "Ja, ik ben wel teleurgesteld in Mark"

Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020 om 22:53za 27-06-2020 om 22:53

Laatste update: zaterdag 27 juni 2020 om 22:59za 27-06-2020 om 22:59

Mart van den Heuvel heeft zijn laatste seizoen als teammanager bij PSV achter de rug en sluit daarmee een aanzienlijk tijdperk uit zijn leven af: de voormalig fysiotherapeut was ruim veertig jaar bij de Eindhovenaren betrokken. De 67-jarige Brabander kijkt met een enigszins wrang seizoen terug op zijn laatste jaargang, laat hij weten in het magazine De PSV-supporter.

Mark van Bommel werd in december ontslagen en botste voor die tijd al een aantal keer met Van den Heuvel. "Kijk, het zat zo. Mark wou alles in de hand houden. En dat is simpelweg onmogelijk. Zelfs een trainer met heel veel ervaring kan dat niet", aldus de cultuurbewaker, die de uiteindelijk ontstane conflicten 'onvermijdelijk' noemt. "Met mij, maar ook met bijvoorbeeld de medische staf. Én met de spelers."

Het voortijdig beëindigde tijdperk-Van Bommel heeft sporen nagelaten bij Van den Heuvel, die komend seizoen wordt vervangen door oud-doelman Bas Roorda. "Ja, ik ben wel teleurgesteld in Mark, vooral omdat ik hem al heel lang ken", klinkt het. "Ik had verwacht dat ik hem wel zou kunnen helpen, maar dat bleek niet het geval. Zelfs z'n schoonvader, Bert van Marwijk, kon hem niet meer bijsturen, niet meer rustig houden."

De twee hebben elkaar niet meer gesproken na het ontslag van Van Bommel. Van den Heuvel zou echter graag het een en ander uit willen spreken. "Waarom ik volgens hem weg had gemoeten. Mark wilde een staf om zich heen met dezelfde denkwijze, die het altijd met hem eens is. Ik ben van mening dat dat niet altijd kan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws