Tóch nog tweede kans voor Klaassen: 'Denk niet dat velen dit vooraf dachten'

Tóch nog tweede kans voor Klaassen: 'Denk niet dat velen dit vooraf dachten'

27-06-2020 23:16
27

Davy Klaassen en Werder Bremen hebben wekenlang langs de Bundesliga-afgrond gescheerd, maar zijn nog in leven, na de miraculeus verlopen 34ste speeldag. De Noord-Duitsers deden wat ze moesten doen en wonnen met 6-1 (!) van 1. FC Köln, terwijl concurrent Fortuna Düsseldorf het niet kon bolwerken tegen Union Berlin en met 3-0 onderuit ging.

Werder Bremen stond bij het begin van de voetbalmiddag met anderhalf been in de Tweede Bundesliga, maar heeft alsnog een nieuwe kans gekregen. "Ik denk niet dat veel mensen dit vooraf verwacht hadden", beaamt Klaassen in gesprek met de clubkanalen. "Maar wij zijn erin blijven geloven. Wij voelden dat de hele club en de hele stad achter ons is blijven staan. En dat heeft zich uitbetaald."

Nu wachten de play-offs tegen de nummer 3 van de Tweede Bundesliga, 1. FC Heidenheim of misschien zelfs aartsrivaal Hamburger SV. "Wij zijn gelukkig, maar natuurlijk nog lang niet tevreden", waarschuwt Klaassen. Een andere ex-Ajacied, Niklas Moisander, valt zijn ploeggenoot uit Hilversum bij. "Nog twee wedstrijden en daarin is het do or die."

Zondag staat de laatste speelronde in de Tweede Bundesliga op het programma. Werder Bremen opent de play-offs op donderdag 2 juli in eigen huis en speelt vier dagen later de return.