Perez vreest irritaties bij Groningen: 'Groot verschil in beleving met Robben'

Perez vreest irritaties bij Groningen: 'Groot verschil in beleving met Robben'

28-06-2020 07:08 Laatste update: 10:19
92

Waar Arnold Bruggink enthousiast is, heeft Kenneth Perez serieuze twijfels bij de beslissing van Arjen Robben om een terugkeer als profvoetballer na te streven. De 36-jarige aanvaller wil komend seizoen voor jeugdliefde FC Groningen spelen.

"Het moet wel heel erg kriebelen bij hem", reageert Perez bij FOX Sports. De Deense analist vraagt zich af of Robben fysiek nog meekan. Zo was de 96-voudig international in zijn laatste seizoen bij Bayern München veelvuldig geblesseerd en speelde hij slechts negentien officiële duels. "Hij heeft inmiddels een jaar niet gespeeld en was al ongelooflijk blessuregevoelig."

Wedden

Meer odds

"Ik hoop van harte dat hij 34 wedstrijden kan spelen en de Robben is die wij graag zien", vervolgt Perez. "Met zijn blessureverleden vind ik het een gewaagde keuze. Ik hoop dat zijn lichaam het aankan, maar ik vraag het mij af. Voetballend wordt het geen enkel probleem."

"Hij gaat misschien wel op het middenveld spelen", vult Bruggink aan. Hij speelde bij PSV kortstondig samen met de dribbelaar. "Ik heb er superveel respect voor dat hij dit gaat doen. Hij heeft namelijk alles te verliezen. Maar ook al speelt hij niet en zit hij alleen maar in de kleedkamer, dan nog zou ik de overige spelers willen adviseren hun oren te openen en goed te luisteren en te kijken naar hem."

Volgens Perez schuilt daar ook een gevaar in. "Ik ben bang dat het verschil groot is tussen hoe hij het beleeft en - ik wil niet zeggen de semi-amateurs - de spelers van FC Groningen het beleven. Een aantal zal zijn aanwezigheid echt fantastisch vinden, maar een aantal zal ook heel geïrriteerd raken door zijn fanatisme."