Deal tussen Barça en Juve nagenoeg rond: Arthur landt in Turijn voor keuring

Deal tussen Barça en Juve nagenoeg rond: Arthur landt in Turijn voor keuring

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 07:26zo 28-06-2020 om 07:26

Arthur Melo is in de nacht van zaterdag op zondag in Turijn geland om zijn transfer naar Juventus af te ronden. De 23-jarige middenvelder van FC Barcelona vloog met een select gezelschap in een privéjet naar Italië om de laatste puntjes op de i te zetten.

Arthur wordt vergezeld door zijn familie, een advocaat én voormalig Barça-directeur Robert Fernandéz. Laatstgenoemde haalde de Braziliaan in 2018 van Grêmio naar Catalonië en de twee raakten bevriend. Arthur zal zondag de medische keuring ondergaan, waarna ook de laatste contractdetails nog worden besproken.

Volgens diverse Spaanse en Italiaanse media is de kans groot dat ook Miralem Pjanic nog in Turijn de medische tests zal afleggen. Barça en Juve bekokstoofden de afgelopen weken een ruildeal. Waar Arthur voor tachtig miljoen naar de Italiaanse kampioen vertrekt, gaat Pjanic voor zeventig miljoen bij de Spaanse titelhouder aan de slag. Beide clubs hebben de transfers nodig met het oog op de boekhouding over 2019/2020.

Voor de Braziliaanse spelmaker ligt naar verluidt een contract ter waarde van zeven miljoen euro per seizoen klaar, inclusief bonussen. De dertigjarige Pjanic, die momenteel zeven miljoen netto per jaar verdient bij Juventus, zou iets moeten inleveren voor zijn transfer naar Barça. Overigens is het nog onduidelijk of beide spelers in augustus nog voor hun huidige team uitkomen in de Champions League.

Moeder Arthur
Het is geen geheim dat Arthur niet happig was op een vertrek bij Barcelona, dat echter hard getroffen is door de coronacrisis en de inkomsten nodig heeft. "Hij is niet de eerste speler en zal ook niet de laatste speler zijn die met hoge verwachtingen binnenkomt en die verwachtingen niet helemaal heeft kunnen waarmaken", zei trainer Quique Setién voor het duel met Celta de Vigo in La Liga (2-2).

Die opmerkingen vielen verkeerd bij de moeder van de Braziliaans international. 'Oh God, nu gaan ze beginnen met het zoeken van tekortkomingen bij de speler', reageert zij op Twitter.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws