'Volstrekt uitgesloten dat Sneijder trainer of assistent wordt, hij is ongeschikt'

'Volstrekt uitgesloten dat Sneijder trainer of assistent wordt, hij is ongeschikt'

28-06-2020 08:12
77

Wesley Sneijder uitte de ambitie om als trainer aan de slag te gaan, maar daar is hij absoluut niet geschikt voor. Dat stelt Jack van Gelder bij Paniekvoetbal van Ziggo Sport.

"Daar moet ik zo verschrikkelijk om lachen", reageert de presentator op de boodschap van de recordinternational van het Nederlands elftal. "Wesley is een wereldgozer, maar hij is gewoon een boefie. Hij is niet iemand die consequent professionele dingen kan doen, die leiding kan geven aan een team. Uítgesloten. Qua discipline is hij natuurlijk geen bikkel."

"Het is absoluut een gouden gozer met een geweldig groot hart, maar hij mist gewoon de discipline om een coach te zijn en een team te leiden. Natuurlijk ziet hij het spel, maar dat is volstrekt uitgesloten", benadrukt Van Gelder, die wijst op de biografie van Sneijder. "In het boek schijnen voetnoten te staan van de schrijver Kees Jansma, waarin hij zegt, ik noem maar wat: 'Ik zat om drie uur op Sneijder te wachten en hij belde mij om half drie op en zegt: Hé pik, ik ben wat later, ik ben volgende week zaterdag weer beschikbaar.' Het werkt gewoon niet en dat is jammer."

Van Gelder ziet desondanks nog een kans voor Sneijder, die het liefst bij Galatsaray aan de slag zou gaan. "Nou ja, daar zijn ze gek genoeg, dus dat zou kunnen. Maar bij een serieuze club wordt hij nooit coach. Er zullen ongetwijfeld clubs intuinen, maar ik zeg je dat hij volstrekt ongeschikt is. Ook om assistent te zijn heeft hij de regelmaat niet, echt niet. Hij mist de discipline om in een team te functioneren en assistent te worden, dat lukt gewoon niet meer."