Robben terug bij Groningen: Kreeg kippenvel op m'n armen en tranen in m'n ogen

Robben terug bij Groningen: "Kreeg kippenvel op m'n armen en tranen in m'n ogen"

28-06-2020 08:30
119

De supportersvereniging van FC Groningen verwacht niet dat de terugkeer van Arjen Robben tot de landstitel leidt, maar de vreugde is er niet minder om. Dat benadrukt voorzitter John de Jonge, die kippenvel kreeg toen hij op de hoogte werd gebracht van de rentree van de 36-jarige aanvaller.

"We krijgen een wereldspeler in de ploeg, laten we vooral gaan genieten van z'n geweldige acties", zegt De Jonge tegen De Telegraaf. "Belangrijker is dat het stadion weer vol komt, dat het weer gaat leven bij Groningen. En of we dan vierde, vijfde of zesde worden, dat maakt niet zoveel uit. We moeten reëel blijven, we mogen hem niet de druk opleggen dat we ineens kampioen willen worden."

Groningen is hard getroffen door de coronacrisis, maar de rentree van Robben maakt het nodige los. Zo kwam er meteen een run op de seizoenkaarten. "Er zullen nu allicht spelers denken: ik wil graag een jaartje met Arjen Robben voetballen. Dit trekt ook meer supporters en sponsoren", zegt De Jonge. "En we hadden hier in Groningen wel een positieve 'boost' nodig na alle problematiek met de aardbevingen. Dit is veel meer dan een impuls voor alleen de voetbalclub."

De vier supportersgroeperingen werden zaterdag uitgenodigd in het stadion van Groningen. "We zouden een eierbal krijgen, een typisch Gronings gerecht. We kregen ook een cadeautje, een doos. Als dank voor jullie inzet, zei directeur Wouter Gudde. We mochten die doos pas openmaken op de tribune. Toen we daar stonden, kregen we op de grote schermen ineens het filmpje te zien waarin Arjen zijn terugkeer aankondigt. Ik kreeg kippenvel op m'n armen en tranen in m'n ogen."