Stekelenburg moet 'catastrofe' bij Ajax oplossen: 'Onana kan wat van hem leren'

Stekelenburg moet 'catastrofe' bij Ajax oplossen: 'Onana kan wat van hem leren'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 12:48zo 28-06-2020 om 12:48

Ajax heeft goede zaken gedaan met de komst van Maarten Stekelenburg. Dat stellen voormalig assistent-trainer Gerard van der Lem en oud-doelman Jan Jongbloed bij NH Radio Sportcafé.

Ajax verraste deze week met de komst van Stekelenburg, die voor één seizoen heeft getekend. "Het is een geroutineerde keeper en hij is nog fit", reageert Van der Lem, die zich wel afvraagt hoe goed Stekelenburg nog is na drie seizoenen op de Everton-bank. "Keepen verleer je niet", countert Jongbloed.

"Misschien dat hij ervan uitgaat dat hij de eerste doelman wordt, maar als Andre Onana blijft kan hij dat vergeten", vervolgt Van der Lem. "Het is natuurlijk ook niet zo makkelijk om een goede doelman aan te trekken. Als Bruno Varela en Kostas Lamprou erin kwamen, was het een catastrofe. En Onana kan nog wat van hem leren."

Jongbloed verwacht dat Stekelenburg de stand-in van Onana wordt. "Dat hebben ze bij Ajax wel overlegd. Als hij daar oké mee is, dan is dat niet echt een probleem. Onana kan ook geblesseerd raken en dan moet je als stand-in een goede, geroutineerde doelverdediger hebben."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws