Sneijder onthult knallende ruzie Huntelaar en Van Bommel: 'Ik stond ertussen'

Sneijder onthult knallende ruzie Huntelaar en Van Bommel: 'Ik stond ertussen'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 13:12zo 28-06-2020 om 13:12

Laatste update: zondag 28 juni 2020 om 13:16zo 28-06-2020 om 13:16

Wesley Sneijder wordt liever niet meer herinnerd aan het mislukte EK 2012. In zijn biografie onthult de recordinternational van het Nederlands elftal dat hij in de aanloop naar het toernooi wilde uitstappen en voor de camera van de NOS gaat hij er dieper op in.

"Het liefst had ik dat toernooi helemaal weggelaten in mijn boek. Het was waardeloos", aldus Sneijder, die er tijdens de voorbereiding in Hoenderloo al 'uit wilde stappen'. "Mijn koffers waren al gepakt. Waarom? Ik voelde het aankomen."

"Iedereen wist zijn plek in 2010. In 2012 was er schijnbaar iets veranderd. Sommige spelers dachten dat ze meer recht hadden op een basisplaats. Als dat binnenskamers blijft, is dat geen probleem. Maar als het naar buiten komt, dan wordt het wel een probleem."

"Op het toernooi werd het alleen maar erger", vervolgt Sneijder. "Alles staat of valt met die eerste wedstrijd tegen Denemarken. We speelden goed en hadden meer recht om te winnen van de Denen dan in 2010. Maar we verloren. En toen waren de rapen gaar."

Sneijder noemt liever geen namen, maar antwoordt 'correct' op de vraag of Klaas Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart stampij maakten. "Ze hadden ook niet helemaal ongelijk, want ze waren goed in vorm. Maar de trainer bepaalt; die is eindverantwoordelijk. Als je ziet dat er meer speelt dan kwaliteiten of vorm, moet je niet eens meegaan. Vind ik."

Na de nederlaag tegen Denemarken gingen Huntelaar en Mark van Bommel zelfs bijna met elkaar op de vuist tijdens het eten. "Een gevecht werd het niet, want ik stond ertussen. Ondanks mijn lengte kan ik ze wel aan, hoor. Toen wist ik ook: dit komt niet meer goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws