Nijland kreeg belletje van Robben: 'Geen twijfel, volgende stap moet EK 2021 zijn'

Nijland kreeg belletje van Robben: 'Geen twijfel, volgende stap moet EK 2021 zijn'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 13:30zo 28-06-2020 om 13:30

Laatste update: zondag 28 juni 2020 om 13:51zo 28-06-2020 om 13:51

De sensationele comeback van Arjen Robben bij FC Groningen is een ongekende boost voor FC Groningen, aldus Hans Nijland. De voormalige directeur kan zijn geluk niet op én hoopt de 36-jarige aanvaller volgend jaar op het EK te zien met Oranje.

Robben verbaasde zaterdag de voetbalwereld door zijn rentree bij Groningen aan te kondigen. Nijland werd enkele uren daarvoor persoonlijk op de hoogte gesteld. "Hij vertelde me over dit plan, dat hij hartstikke fit is, voluit heeft getraind bij Bayern Munchen, dat hij alle tests goed heeft doorstaan. Bij mij is er geen enkele twijfel meer", reageert Nijland tegenover het Dagblad van het Noorden.

"Een gouden zet van FC Groningen en petje af voor Arjen dat hij toch terugkeert bij de club waar het allemaal begonnen is. Ik heb altijd gezegd, je hebt topsporters en topsporters, maar Arjen Robben is echt een boegbeeld. Nooit geen poespas. Een geweldig uithangbord. (...) En laten we gelijk de druk er maar een beetje opleggen: de volgende stap voor Robben moet natuurlijk het EK 2021 zijn."

Nijland filosofeerde de afgelopen jaren regelmatig hardop over een terugkeer van Robben in Groningen. "Je kunt met elkaar van alles bedenken, maar het terughalen van Robben is dé manier om de volgende stap te maken als club. In welke functie dan ook, maar als voetballer is natuurlijk het aller, allermooiste. Hiermee heeft de club goud in handen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat is jouw voorspelling: gaat Robben volgend jaar met Oranje mee naar het EK?

(2421 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws