Bernadien 'meesterbrein' achter terugkeer Robben: 'Ik was wel een beetje verrast'

Bernadien 'meesterbrein' achter terugkeer Robben: 'Ik was wel een beetje verrast'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 15:40zo 28-06-2020 om 15:40

Arjen Robben bevestigt dat Bernadien eigenlijk het 'meesterbrein' is achter zijn terugkeer bij FC Groningen. Directeuren Mark-Jan Fledderus en Wouter Gudde zochten aanvankelijk contact met de vrouw van de 36-jarige aanvaller.

Fledderus vertelde al in geuren en kleuren dat hij met Gudde in het diepste geheim naar München afreisde. Ook Robben was niet op de hoogte van het bezoek. "Ik was misschien wel een beetje verrast, maar tegelijkertijd ook dankbaar", vertelt hij tijdens zijn presentatie. "Groningen mag mijn vrouw misschien nog wel meer dankbaar zijn", grapt hij.

"Kijk, je stapt na twintig jaar uit de voetbalwereld", vervolgt Robben. "Je hebt heel veel samen gezien en beleefd. Maar Bernadien vond het idee om weer bij Groningen te spelen ook gewoon ontzettend mooi. Zij zag dit plan zitten en steunde me daarin. Nu gaan we weer als gezin naar huis."

Of Robben ook was teruggekeerd als er geen coronavirus was geweest, blijft gissen. "Als m'n zus een piemeltje had gehad, was ze m'n broertje geweest. Het is als, als als. We zullen het nooit weten", grijnst de Bedummer, die benadrukt dat de band met Groningen altijd goed is gebleven. "Eerst met Hans Nijland. Vervolgens met zijn opvolgers Wouter Gudde en Mark-Jan Fledderus. Deze mannen hebben veel ambitie en een duidelijke visie voor de toekomst. Dat sprak me aan."

"Groningen is gewoon een club met veel potentie", stelt Robben. "De top-drie in Nederland is duidelijk, maar ik denk dat het mogelijk is om met Groningen structureel voor de plekken daar net onder te spelen."

Robben zet zijn handtekening onder een contract voor één jaar. "Dat was voor alle partijen het meest logisch op dit moment. Misschien komt daar nog een tweede jaar bij, maar laten we eerst eens kijken hoe het de komende maanden gaat. Het kan over een maand al voorbij zijn of misschien hou ik het nog wel twee jaar vol. Dat weten we nu nog niet. Ik ga er ook gewoon vol vertrouwen in."

Onder meer Kenneth Perez was wel kritisch, constateerde Robben. "Ik ben niet bang dat het mislukt. Wat kan er mislukken? Mijn carrière is af, dit zie ik als een prachtige bonus."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws