Arsenal ontsnapt aan verlenging na late gelijkmaker dankzij Ceballos

28-06-2020 16:02 Laatste update: 16:05
11

Arsenal is zondag ontsnapt aan een verlenging tegen Sheffield United in de kwartfinale van de FA Cup. De ploeg van manager Mikel Arteta slikte in de absolute slotfase de gelijkmaker, maar daarna sloeg óók Dani Ceballos nog toe: 1-2.

Arteta kon niet beschikken over de geblesseerde Mesut Özil en voerde vijf wijzigingen door voor het bekerduel. The Gunners leken al snel in het duel op achterstand te komen. Oliver McBurnie kopte door na een corner, waarna John Lundstram van dichtbij raak knikte. De VAR zette vanwege buitenspel echter een streep door het doelpunt. Arsenal werd zelf nauwelijks gevaarlijk, maar na een overtreding op Alexandre Lacazette ging de bal op de stip. Nicolas Pépé verzilverde de penalty.

De Ivoriaanse recordaankoop was op slag van rust ook dicht bij de 0-2. Zijn inzet ging net naast. In de tweede helft voorkwam de VAR aan de andere kant opnieuw een treffer van de thuisploeg. Ditmaal werd een goal van John Egan afgekeurd. Sheffield kreeg na 87 minuten echter alsnog loon naar werken. Na dramatisch verdedigen van Arsenal wist David McGoldrick doelman Emiliano Martínez te passeren.

Een verlenging leek in de maak, maar in blessuretijd tekende invaller Ceballos alsnog voor de 1-2 na een snelle uitbraak. Arsenal, dat David Luiz geblesseerd zag uitvallen, voegt zich daardoor bij Manchester United in de halve finale. De andere halvefinalisten komen uit de duels Leicester City - Chelsea en Newcastle United - Manchester City.

Voor Sheffield zijn de druiven zuur. De promovendus is aan een bijzonder seizoen bezig, maar is slecht uit de coronabreak gekomen. De Premier League-duels met Aston Villa (0-0), Newcastle United (3-0) en Manchester United (3-0) leverden pas één punt op.