Dessers geeft toe: 'Jaloers op Berghuis? Ja. Wij kregen maar twee penalty's'

Dessers geeft toe: 'Jaloers op Berghuis? Ja. Wij kregen maar twee penalty's'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 18:18zo 28-06-2020 om 18:18

Cyriel Dessers moet zijn topscorerstitel over het Eredivisie-seizoen 2019/2020 delen met Steven Berghuis. De Heracles-spits bleef op zondag 8 maart – de voorlopig laatste Eredivisie-speeldag – op vijftien treffers staan, zijn Feyenoord-collega maakte toen juist zijn vijftiende van het seizoen.

Beide spelers mochten op die zondagmiddag een strafschop nemen: Berghuis scoorde tegen Willem II, maar Dessers miste tegen RKC Waalwijk. "Ik heb lang moeten wachten op mijn eerste kans vanaf de stap. Pas na 22 wedstrijden (tegen Fortuna Sittard, red.) kregen we onze eerste strafschop. Die benutte ik", baalt de Leuvenaar in gesprek met ELF Voetbal. "Het is gewoon mijn eigen schuld dat ik die tweede penalty niet erin schoot."

Concurrent Berghuis had een stuk meer succes dan Dessers en benutte al zijn zeven (!) strafschoppen. "Of ik jaloers ben op Steven Berghuis? Ja", geeft hij desgevraagd toe. "Wij hebben er helaas maar twee gekregen. Ik denk dat ons team iets te braaf en te eerlijk is. We blijven allemaal netjes op onze benen staan."

Dessers is ondertussen nog steeds speler van Heracles. Racing Genk zou vier miljoen euro voor hem willen betalen, maar de deal is nog altijd niet beklonken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws