Man City spoelt Liverpool-kater weg en houdt zicht op derde Engelse prijs

28-06-2020 21:27 Laatste update: 22:18
5

Manchester City heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finale van de FA Cup. Op St. James' Park was Newcastle United geen partij voor de runner-up van de Premier League: 0-2.

Manchester City liep in de eerste helft over Newcastle heen, maar vergat het gigantische overwicht uit te drukken in de score. Pas na 37 minuten was het raak. Kevin De Bruyne benutte een penalty en maakte daarmee op zijn 29ste verjaardag de 100ste treffer in zijn carrière.

Ook na rust was van een evenwichtige wedstrijd geen sprake. Raheem Sterling maakte ruim twintig minuten voor tijd aan alle onzekerheid een eind door op fraaie wijze voor de 0-2 te tekenen. Ook na rust was van een evenwichtige wedstrijd geen sprake. Raheem Sterling maakte ruim twintig minuten voor tijd aan alle onzekerheid een eind door op fraaie wijze de 0-2 te maken. City had 76 procent balbezit en verstuurde 702 passes, tegenover de 225 van Newcastle.

De onttroonde kampioen Manchester City maakt na de zege op Newcastle United nog kans op een derde Engelse prijs dit seizoen, na het winnen van de Community Shield en League Cup. In de halve finale, die in het weekend van 18 en 19 juli gespeeld wordt, is Arsenal de tegenstander. Ook Manchester United en Chelsea maken nog kans op de FA Cup.