'Ik twijfelde over rentree in voetbal, maar na rel Derksen en Genee is het klaar'

'Ik twijfelde over rentree in voetbal, maar na rel Derksen en Genee is het klaar'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 21:40zo 28-06-2020 om 21:40

Laatste update: zondag 28 juni 2020 om 22:18zo 28-06-2020 om 22:18

Na de Veronica Inside-rel rond Johan Derksen en Wilfred Genee weet Marco Boogers het zeker: hem zien ze niet meer terug in de voetbalwereld. Het gevallen icoon van FC Dordrecht is 'he-le-maal klaar met die enge wereld'.

Boogers werkte twintig jaar bij FC Dordrecht, eerst als speler en daarna als technisch manager. Na zijn geruchtmakende vertrek in 2017 ging hij aan de slag in het bedrijfsleven. Dat er niets meer uitlekt, is voor hem een verademing. "Want het is gênant dat je in het voetbal aan zoveel zielige mensen verantwoording moet afleggen", zegt Boogers tegen RTV Rijnmond.

"Kijk naar Johan Derksen", haalt hij het veelbesproken racismedebat bij Veronica Inside aan. "Het ligt allemaal zó gevoelig. Gaat Wilfred Genee ineens de advocaat van de duivel spelen. Zulke figuren werden in de Middeleeuwen op de brandstapel gegooid."

Boogers is groot fan van Veronica Inside. Met Derksen heeft hij een persoonlijke band, nadat de analist zijn biografie De Koning van de Krommedijk uitbracht. René van der Gijp kent hij als mede-Dordtenaar nog beter. Hij zet hoe dan ook geen stap meer in de voetbalwereld.

"Als je mij vorige week had gevraagd of ik terug wilde keren, had ik misschien getwijfeld. Maar na 'Johan Derksen' is het klaar", zegt hij. "Waarom het bij mij zo diep zit? Omdat zo'n Genee, waar je dag en nacht samen mee werkt, lief en leed mee deelt... Je wint een televisiering of weet ik veel hoe zo'n ding heet. Álles doe je samen! En dan douwt zo'n mannetje, zo'n misselijkmakend, eng mannetje een mes in je rug. En daar heeft de voetbalwereld er te veel van."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws