Real Madrid bekroont uitgerekend in Barcelona feestweekend en loopt uit op Barça

Real Madrid bekroont uitgerekend in Barcelona feestweekend en loopt uit op Barça

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 23:53zo 28-06-2020 om 23:53

Laatste update: maandag 29 juni 2020 om 00:03ma 29-06-2020 om 00:03

Real Madrid heeft een grote stap richting de eerste Primera División-titel sinds 2017 gezet. Eén dag nadat FC Barcelona verrassend struikelde over Celta de Vigo, liep De Koninklijke uitgerekend tegen hekkensluiter Espanyol – stadgenoot van FC Barcelona – uit naar een voorsprong van twee punten.

Casemiro maakte op slag van rust de enige goal van de avond, na een schitterende assist met de hak van Karim Benzema. Alleen in de openingsfase leek de lijstaanvoerder het nog even moeilijk te krijgen. Sergi Darder en Wu Lei doken op in de buurt van Thibaut Courtois, maar konden het debuut van Francisco Rufete - de vierde (!) Espanyol-trainer van het seizoen - niet bekronen. In de loop van de eerste helft nam Real Madrid het heft in handen en in de blessuretijd was het dus Benzema die met een geniale ingeving de 0-1 van Casemiro inleidde.

Deze treffer bleek uiteindelijk van doorslaggevend belang. De marge was krap, maar werd uiteindelijk over de streep getrokken door De Koninklijke. Ook de laatste wanhoopspoging van Espanyol via invaller Jonathan Calleri leverde niets op.

Real Madrid staat nu twee punten boven FC Barcelona én is in het voordeel qua onderling resultaat. De ploeg van Zinedine Zidane heeft nog zes wedstrijden om de aartsrivaal voor te blijven, maar heeft een lastig tweeluik voor de boeg: donderdag ontvangt Real Madrid thuis Getafe, zondagmiddag wacht alweer het bezoek aan Athletic Bilbao.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws