'FC Twente geeft gas en meldt zich officieel voor transfervrije Elia'

'FC Twente geeft gas en meldt zich officieel voor transfervrije Elia'

29-06-2020 09:35 Laatste update: 09:48
194

FC Twente maakt werk van de terugkeer van Eljero Elia. Dat meldt Voetbal International. De 33-jarige aanvaller is officieel benaderd door de Enschedese club.

Elia heeft binnenkort een transfervrije status, omdat zijn contract bij Istanbul Basaksehir afloopt. Vorige week liet hij aan VoetbalPrimeur weten dat hij honderd procent zeker vertrekt. "Ze wilden mijn contract verlengen, maar ik vond drie jaar bij deze club genoeg."

Twente ziet nu zijn kans schoon en heeft zich volgens VI officieel gemeld voor Elia. Hij heeft de directie laten weten pas te willen luisteren naar de plannen van de Enschedese club zodra het seizoen in Turkije is afgelopen. In de Süper Lig staan nog vijf speelronden op het programma, terwijl titelkandidaat Basaksehir nog actief is in de Europa League.

Na de aanstelling van Ron Jans is Twente opvallend actief op de transfermarkt. De nieuwe technisch directeur Jan Streuer heeft lijntjes uitgegooid naar onder meer Karim El Ahmadi (Al-Ittihad), Ola John (Vitoria Guimarães) en Vaclav Cerny (FC Utrecht).

Elia speelde tussen 2007 en 2009 al bij Twente. De oud-speler van onder meer Hamburger SV, Juventus en Feyenoord hoopt aan de slag te gaan bij een club die hem de kans geeft om na zijn carrière als jeugdtrainer te beginnen. "Als ik maar plezier heb in het voetbal. Ik weet dat ik nog een keer kan pieken."