Dest openbaart gehoopte transfersom: 'Ik wil de duurste back ooit worden'

Dest openbaart gehoopte transfersom: 'Ik wil de duurste back ooit worden'

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 12:30ma 29-06-2020 om 12:30

Sergiño Dest draait er niet omheen: de tiener van Ajax wil de duurste back ooit worden. Dat vertelt hij aan het Jeugdjournaal. De interesse van Bayern München is geen geheim meer.

Dest bevestigt de belangstelling uit Duitsland en ziet een vertrek bij Ajax naar verluidt wel zitten, maar kan nog niets bevestigen. "Het is zeker nog niet besloten dat ik naar Bayern München ga. Er is wel degelijk interesse, maar ik weet nog niet of ik ga", vertelt hij.

"Hoe het is om te horen dat je 20 of 30 miljoen euro waard bent? Het is vet, het is vet. Je denkt: wow, 20 tot 30 miljoen. Ik speel één seizoen hier en ben zo duur voor mijn positie en mijn leeftijd... Dat geeft je alleen maar motivatie om nog meer te willen."

"Ik wil de duurste back ooit worden", stelt Dest onomwonden. "Dat geeft aan dat je één van de beste backs van de wereld bent. Ik wil over de 50 miljoen euro heen. Er is nog nooit verdediger boven de 100 miljoen weggegaan volgens mij."

Harry Maguire (Manchester United) is met een transfersom van 88 miljoen euro de duurste verdediger aller tijden. Hij brak daarmee in de zomer van 2019 het record van Virgil van Dijk, voor wie Liverpool ruim 84 miljoen neertelde. João Cancelo (65 miljoen) is de duurste rechtsback ooit.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws