'Wij willen het AZ van de Eerste Divisie zijn, spelers zien dat en bellen nu zelf'

'Wij willen het AZ van de Eerste Divisie zijn, spelers zien dat en bellen nu zelf'

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 14:34ma 29-06-2020 om 14:34

NEC-directeur Wilco van Schaik gaat tijdens zijn vakantie in Italië een bezoekje brengen aan Edgar Barreto. De 35-jarige middenvelder is transfervrij en geïnteresseerd in een terugkeer naar Nijmegen.

Van Schaik doet later deze week Genua aan om met Barreto om de tafel te gaan zitten. "Een superprof met een mooi verleden in Nijmegen", zegt hij in Voetbal International over de Paraguayaan, die tussen 2003 en 2007 voor NEC speelde. "Hij wil zelf graag terugkomen met zijn familie. Heeft ook nog wat panden in Nederland. We zullen samen eens kijken wat daar uitkomt. Het lijkt mij alleen maar mooi als hij terugkomt en zijn ervaringen komt delen."

Die ervaring moet de oud-speler van onder meer Sampdoria en Palermo vooral overbrengen op de vele jonge talenten in NEC. De Nijmegenaren ontpoppen zich de laatste jaren als kweekvijver van goede, jonge voetballers. "Het hoort bij ons businessmodel. Eigen spelers opleiden, ze een toekomst geven in het profvoetbal en als club profiteren bij een goede transfer", zegt Van Schaik. "Wij willen het AZ van de Eerste Divisie zijn. Spelers zien dat en bellen nu zelf op of ze mogen komen. Daar is ook al jaren geleden begonnen met deze insteek. En laat ook zien dat je zo ook in de Eredivisie door kan groeien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws