Getafe wint voor het eerst sinds duel met Ajax, Pieters verslaat Van Aanholt

Getafe wint voor het eerst sinds duel met Ajax, Pieters verslaat Van Aanholt

30-06-2020 00:04
29

Getafe mag nog altijd hopen op een Champions League-ticket. De ploeg van José Bordalás won in de slotfase met 2-1 van Real Sociedad, dat het na de coronaonderbreking helemaal kwijt is en afgezakt is naar plaats zeven. Voor Getafe is het de eerste zege na de stop.

Getafe - Real Sociedad 2-1
Jaime Mata maakte beide goals voor Getafe. De eerste fabriceerde hij na twintig minuten spelen vanaf de stip. Adnan Januzaj zette na een klein uur spelen de gelijkmaker op het scorebord. In de slotfase sloeg Mata nogmaals toe voor Getafe. Hij plaatste de bal tussen de benen van doelman Remiro.

Getafe won voor het laatst op 20 februari, in de Europa League-wedstrijd tegen Ajax. Daarna pakte de ploeg geen overwinning meer. Getafe klimt naar plaats vijf. Nummer vier Sevilla heeft 54 punten.

Crystal Palace - Burnley 0-1
Burnley heeft in de strijd om Europees voetbal uitstekende zaken gedaan door Crystal Palace, dat ook nog Europa inkan, te verslaan. Het werd 0-1. Bij Crystal Palace stond Patrick van Aanholt in de basis en Erik Pieters speelde bij Burnley. Ben Mee maakte na een uur de enige goal van de wedstrijd. Burnley staat achtste, Crystal Palace is terug te vinden op plaats elf.