'Coronacijfers stijgen in Lissabon: Champions League-problemen voor de UEFA'

'Coronacijfers stijgen in Lissabon: Champions League-problemen voor de UEFA'

30-06-2020 12:56
44

De UEFA krijgt mogelijk met een groot probleem te maken in aanloop naar de Champions League-hervatting. De resterende wedstrijden vanaf de kwartfinale zouden in hoofdstad Lissabon afgewerkt worden, maar het coronavirus zou deze plannen mogelijk kunnen dwarsbomen.

De Europese voetbalbond had voor Lissabon gekozen vanwege de beschikbare hotelruimte én het geringe risico op coronabesmettingen, in vergelijking met andere Europese landen. De laatste acht in de Champions League zouden tussen 12 en 23 augustus in Estadio da Luz en Estadio José Alvalade om de opvolging van Liverpool strijden. Volgens onder meer L'Équipe is het echter niet ondenkbaar dat deze plannen nog op losse schroeven komen te staan.

Het aantal besmettingen neemt de laatste dagen namelijk weer toe in Portugal: de hoofdstad is met 77 (!) procent van de besmettingen het zwaarst getroffen gebied van het land. De UEFA zal de situatie ongetwijfeld met argusogen volgen: de ruimte om uit te wijken lijkt – anderhalve maand voor de start van de Final 8 – beperkt. De Europese voetbalbond lijkt vooralsnog geen alternatief paraat te hebben, mocht de Champions League-ontknoping tóch niet in Lissabon plaats kunnen vinden.

Istanbul was aanvankelijk benoemd tot finalestad, maar de organisatie aldaar zag hiervan af na de uitbraak van de coronacrisis. De Europa League-slotweken werden ook al verplaatst, van het Poolse Gdansk naar diverse Duitse steden.