Fortuna wederom tegenover provinciegenoot VVV, komst HSV-doelman 'bijna rond'

Fortuna wederom tegenover provinciegenoot VVV, komst HSV-doelman 'bijna rond'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 14:18di 30-06-2020 om 14:18

Fortuna Sittard wil wederom de transferstrijd aangaan met provinciegenoot VVV-Venlo. PEC Zwolle-middenvelder Clint Leemans staat in de belangstelling van de nummer 16 van het vorige Eredivisie-seizoen, meldt De Limburger dinsdag.

Eerder deze week werd al duidelijk dat VVV Leemans – die tussen 2016 en 2018 al het geel-zwarte shirt droeg – graag terug naar De Koel wil halen, net als teamgenoot Vito van Crooy. Fortuna ligt echter op de loer, bevestigt technisch manager Sjors Ultee aan De Limburger. De gewezen hoofdtrainer noemt Leemans 'een hele interessante speler voor ons'. De bij PSV opgeleide linkspoot verruilde VVV in 2018 voor PEC, maar kende daar weinig succes. Zijn contract loopt nog één jaar door, maar de 24-jarige Veldhovenaar werd afgelopen seizoen al uitgeleend aan RKC Waalwijk.

VVV en Fortuna kregen eerder deze zomer al eens met elkaar te maken. De Noord-Limburgers wilden in gesprek met Roel Janssen om zijn aflopende contract te verlengen, maar Fortuna kwam tussenbeide en haalde de linksbenige verdediger terug naar Sittard. Doelman Yanick van Osch en vleugelaanvaller Emil Hansson zijn de tweede en derde zomerse versterking, Joshua Wehking moet nummer vier worden. "Het is al bijna rond", vertelt Ultee over de twintigjarige doelman uit Duitsland, die afgelopen seizoen uitkwam voor het tweede elftal van Hamburger SV. Zoals het er nu naar uitziet, mag hij met Alexei Koselev en Van Osch gaan concurreren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Fortuna zich komend seizoen direct handhaven?

Ja
65%
Nee
35%
(736 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws