'Na de geruchten over Tagliafico kreeg ik veel berichtjes of ik terug wilde komen'

'Na de geruchten over Tagliafico kreeg ik veel berichtjes of ik terug wilde komen'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 20:46di 30-06-2020 om 20:46

Mitchell Dijks benadrukt dat hij voorlopig niet terugkeert op de Nederlandse velden. De 27-jarige linksback maakte al drie keer zijn rentree bij Ajax, maar is inmiddels al drie jaar weg uit Amsterdam.

"Ha, dat wordt wel weer eens tijd dan. Nee, zonder dollen: voorlopig blijf ik lekker in het buitenland voetballen", zegt Dijks tegen Voetbal International. "Toen de geruchten over een vertrek van Tagliafico losbarstten, kreeg ik via social media allemaal berichtjes van Ajax-supporters, of ik weer wilde terugkomen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Maar ik zit goed in Italië en heb geen plannen voor een terugkeer naar Amsterdam."

De verdediger van Bologna volgt zijn oude club nog wel op de voet. Hij is benieuwd hoe Ajax het vertrek van Hakim Ziyech weet op te vangen. "In zijn laatste jaar was hij een paar keer geblesseerd, in die wedstrijden kon je het verschil al zien", stelt Dijks. "Die man heeft niet voor niets De Tovenaar als bijnaam. Hij voegt zó veel toe aan een ploeg."

"Het is ontzettend moeilijk een vervanger te vinden van hetzelfde kaliber. Als je bijvoorbeeld naar Calvin Stengs kijkt: dat is een prima speler, maar Ziyech is toch echt van een hogere categorie", besluit Dijks, die een contract tot medio 2023 heeft bij Bologna.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws