Sevilla heeft De Jong niet nodig, Lazio herstelt zich wederom van achterstand

30-06-2020 23:01 Laatste update: 22:52
4

Sevilla heeft na vier remises op rij eindelijk weer een wedstrijd weten te winnen. Zonder Luuk de Jong won de nummer vier eenvoudig bij Leganés: 0-3.

Leganes - Sevilla 0-3
Sevilla won na de coronabreak alleen van Real Betis. Daarna werd er vier keer op rij gelijkgespeeld. Tegen Leganés ging het wél goed. Trainer Julen Lopetegui had Luuk de Jong niet nodig. De spits begon op de bank, net als in de vorige wedstrijd.

Óliver Torres was de grote man bij Sevilla. Hij maakte de 0-1 en de 0-2 en zorgde daarmee voor de comfortabele voorsprong van zijn ploeg. In de slotfase besliste Munir El Haddadi de wedstrijd. De Jong kreeg vlak voor tijd nog wat minuten, maar scoren deed hij niet.

Sevilla is nummer drie Atlético tot één punt genaderd, maar de Madrilenen spelen nog tegen FC Barcelona. Eibar is volgende week maandag de volgende tegenstander van Sevilla.

Torino - Lazio 1-2
SS Lazio blijft bij in de strijd om de Italiaanse landstitel. Door een nipte 1-2 zege op Torino is de achterstand op Juventus één punt. De Oude Dame heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. De club treft later op dinsdag Genoa.

Lazio moest afgelopen weekend in de derby tegen AS Roma al een achterstand goedmaken en kreeg tegen Torino opnieuw snel een tegentreffer om de oren. Na vier minuten wees scheidsrechter Davide Massa al naar de stip vanwege hands van Ciro Immobile. Andrea Belotti schoot de bal vanaf de stip binnen.

Lazio rechtte de rug en maakte het Torino moeilijk, maar de gelijkmaker bleef uit. Torino-doelman Salvatore Sirigu werd vroeg in de tweede helft alsnog gepasseerd door Immobile, die bediend werd door Luis Alberto. In de slotfase maakte Marco Parolo het winnende doelpunt voor Lazio.

Nummer drie Internazionale staat op 61 punten en lijkt uitgeschakeld in de titelrace.