Bayern München berooft PSG definitief van wonderkind: 'Absolute versterking'

Bayern München berooft PSG definitief van wonderkind: 'Absolute versterking'

01-07-2020 10:12 Laatste update: 10:21
26

Tanguy Kouassi mag zich officieel speler van Bayern München noemen. De kampioen van Duitsland neemt het achttienjarige supertalent over van Paris Saint-Germain.

Kouassi speelde al dertien wedstrijden in de hoofdmacht van PSG, maar beschikte over een aflopend contract, zag weinig perspectief voor een vaste basisplek en had de clubs voor het uitkiezen. Bayern München trekt nu aan het langste eind, bevestigt de Duitse grootmacht.

Bayern heeft Kouassi tot medio 2024 gecontracteerd. "Hier zijn we heel erg blij mee", reageert sportief directeur Hasan Salihamidzic op de clubsite. "Tanguy is één van de grootste talenten van Europa. Hij is een absolute versterking."

De boomlange Kouassi is van nature een centrale verdediger, maar hij kan ook uit de voeten als vleugelverdediger en controlerende middenvelder. Op die laatste positie scoorde hij afgelopen seizoen nog twee keer voor PSG tegen Amiens (4-4).

"Ik ben erg blij dat ik voor Bayern München mag gaan spelen en kijk ernaar uit om hier successen te vieren", reageert Kouassi zelf. De verdediger maakte eind 2019 nog grote indruk op het WK O17, waar hij met Frankrijk het brons pakte.