AD: Advocaat heeft beet, vierde samenwerking met Petrovic op komst

AD: Advocaat heeft beet, vierde samenwerking met Petrovic op komst

01-07-2020 14:10 Laatste update: 14:15
49

Zeljko Petrovic zal bij Feyenoord herenigd worden met Dick Advocaat. De 54-jarige Montenegrijn zet woensdag al zijn handtekening onder een eenjarig contract en wordt in De Kuip assistent van De Kleine Generaal, meldt het Algemeen Dagblad.

Petrovic fungeerde bij de nationale ploeg van Servië als assistent-bondscoach onder Advocaat en werkte ook bij Sunderland en FC Utrecht met hem samen. Medio juni werd hij al 'betrapt' tijdens een onderhoud met technisch directeur Frank Arnesen, een andere goede bekende. Volgens het AD is er inmiddels een akkoord en zal Petrovic gaan samenwerken met Advocaat, John de Wolf en Cor Pot, als vervanger van de naar FC Cincinnati vertrokken Said Bakkati.

De Kuip is geen onbekend terrein voor Petrovic, die in 2004 stopte als speler van RKC Waalwijk en vervolgens assistent werd van toenmalig Feyenoord-trainer Ruud Gullit: die samenwerking bleef echter beperkt tot één seizoen. Petrovic heeft sindsdien tal van werkgevers gediend. Tussen 2016 en 2017 was hij hoofdtrainer van ADO Den Haag, daarna werkte hij bij FC Utrecht samen met Advocaat en zijn laatste twee clubs waren het Bulgaarse Botev Plovdiv en het Kroatische Inter Zapresic.