ADO pikt aanvaller transfervrij op bij PSV: 'Snelheid is zijn grootste kracht'

ADO pikt aanvaller transfervrij op bij PSV: 'Snelheid is zijn grootste kracht'

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 16:19wo 01-07-2020 om 16:19

ADO Den Haag heeft zich versterkt Amar Catic. De 21-jarige aanvaller uit Tilburg komt transfervrij over van PSV, waar zijn contract afliep.

Catic tekent voor drie seizoenen bij ADO, met een optie voor een extra jaar. Hij liep sinds 2010 rond bij PSV en is jeugdinternational van Bosnië-Herzegovina. "Dit voelt voor mij als de juiste stap", reageert hij op de website van zijn nieuwe club.

"ADO Den Haag is voor mijn gevoel de perfecte plek om van waarde te zijn op het veld, maar mezelf tegelijkertijd ook verder te ontwikkelen. Ik ben een beweeglijke en snelle speler, die op meerdere posities in de aanval uit de voeten kan. Ik heb erg veel zin in dit nieuwe avontuur, wat mede komt dankzij de positieve gesprekken met de clubleiding."

Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart, ziet toekomst in Catic. "Dit is opnieuw een jonge en ambitieuze speler, die ADO Den Haag sneller en energieker kan maken. Snelheid is namelijk de grootste kracht van Amar. Dat vergoot de mogelijkheden voor onze nieuwe hoofdcoach Aleksandar Rankovic, die ook graag dynamiek en beweeglijkheid in de voorste linie wil hebben."

Catic is na Emilio Estevez, Peet Bijen, Kees de Boer en Samy Bourard de vijfde versterking van ADO in de zomerse transferperiode. De aanvaller heeft zijn Eredivisie-debuut nog niet gemaakt, maar kwam al wel tot twee optredens in de Europa League. Bovendien speelde hij met Jong PSV dertig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws