Groningen in de lift dankzij Robben: 'Eén shirt van Van Hintum verkocht'

Groningen in de lift dankzij Robben: 'Eén shirt van Van Hintum verkocht'

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2020 om 17:55wo 01-07-2020 om 17:55

Laatste update: woensdag 1 juli 2020 om 18:13wo 01-07-2020 om 18:13

De terugkeer van Arjen Robben legt FC Groningen geen windeieren. De Trots van het Noorden maakt een klapper qua sponsoring, de verkoop van seizoenkaarten neemt een vlucht en ook de shirtjes met rugnummer 10 vliegen over de toonbank.

Groningen is hard op weg om alle 15.000 seizoenkaarten te verkopen. De teller stond dinsdag eind van de middag al op 11.408. "We zijn de enige club in Nederland die nu al meer seizoenkaarten heeft verkocht dan in het vorige seizoen. Dat is een direct gevolg van de terugkomst van Arjen Robben bij zijn jeugdliefde. Heel veel mensen willen daar bij zijn", zegt marketingmanager Edwin Froma tegen het Dagblad van het Noorden.

Ook de fanshop van Groningen beleeft gouden tijden. "Het is lopendebandwerk, het is echt ontzettend druk", reageert hoofd merchandising Tim van der Molen bij RTV Noord. "Sinds het weekend hebben we al bijna 1700 bestellingen gekregen. We zijn alleen maar aan het bedrukken, klaarleggen; het gaat maar door. En in de winkel blijven de mensen maar binnenkomen, iedereen wil shirtjes hebben."

Bijna alle fans kiezen vanzelfsprekend voor het shirtje van Robben, met een prijskaartje van 73 euro voor volwassenen en 68 euro voor kinderen. "Ik zag er vanochtend toevallig één voorbij komen met Van Hintum erop. Dat is het eerste shirt voor het seizoen 2020/2021 met een andere naam dan Robben. Dat zegt wel wat, dit heeft veel te weeg gebracht", aldus Van der Molen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws